söndag 7 september 2008

Kvällspromenad...

Vilka fantastisk vackra höstdagar vi har haft. En klar härlig luft med dofter av höst. Naturen skiftar i färg från dag till dag. Har i norra sverige säger bodepraktikan att om det är mycke rönnbär så blir det lite snö. Stämmer det så blir det en snöfattig vinter för oss. Men i södra delen av sverige är det tvärtom. Solen rullar ner bakom åreskutan. Plötsligt blir det höstkyligt. Vackert är det i alla fall.

5 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Åh jag längtar efter Sverige så mycket. Så fina foto och på andra bilden kan man se lite lav vid trädet (jag vet inte vad det heter på svenska, på tyska är det Schüsselflechte). I alla fall doftar det så underbart när man kastar det i elden. Vi har tagit med en stor papperspåse fullt med laven och varje gång vi elder i våran kåtan så luktar det där som om vi våre i Sverige.
Hälsningar från Katrin.

Elisabet sa...

Vackra, vackra bilder som påminner om Västerbotten och där vi bodde i Malå med sjön som utsikt när man satt i soffan.
Då såg man ofta solen gå ned där bakom bergen ...

Inkan sa...

Underbara foton - nästan så att jag längtar upp till republiken....men, men nu börjar den långa mörkerperioden. Den klarar jag inte av längre. Jag börjar redan längta till nästa jämt-sommar!

Anonym sa...

tuvstarr:
Ja, det är vackert nu när höstfärgerna kommer smygandes.
Det där att laven gör att det luktar gott från en brasa har jag faktiskt glömt bort.

elisabet:
Solnedgångar kan vara väldigt vackra varesig solen går ner bakom Åreskutan eller bergen i Malå eller om den trillar ner i medelhavets varma böljor, och det är samma sol som fixar allt det vackra...

inkan:
Jag håller inte med dig riktigt när det gäller mörkerperioden.
Visserligen kan den vara alldeles för lång, men de är väldigt skönt när hösten kommer och det blir mörkt om kvällar och nätter.

/gunnar i vaplan/

Elisabet sa...

inkan: (om du nu läser just detta igen ..).., egentligen tycker jag att det är MÖRKARE här nere, än hemma, för där kommer ju snön och lyser upp och det blir norrsken och hög och klar luft.

Det kan jag sakna.

Allt det, minus snön.