lördag 8 november 2008

Mammons tempel...

Jag har besökt mammons tempel i Sundsvall. Alltså inte den vita byggnaden i horisonten. Öppningsdax, parkeringen är redan fylld av bilar. Efter ca 2,5 timmar (ca 20 mil) med buss anlände vi köpcentrat Birstad. Så är det. Antingen åker man till Trondheim eller till Sundsvall, det är ungefär samma antal mil om man vill besöka sin närmaste stad från Östersund. Tänk på de ni, ni som bor i södra delen av sverige. Hur många städer har ni att att besöka på en radie av 20 mil??? Är det guld eller silver som glimmar måntro..? Julmusik glitter tomtar juleljus julmusik värmeljus utan doft värmeljus med doft mera julmusik jätte, jätte, jätte lång kö till kassan goda köttbullar jättebillig korv massor av människor många affärer vackert väder trevlig busstur - men oj vilket galet köpcentra. Jag blev sååå trött på allt ...
... köpte mig ett härligt duntäcke med alla tillbehör.
Ett täcke med 90% vitt rent gåsdun/10%gåsfjädrar
och som kostade massor.

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Till Ikea har jag fyra mil ungefär och det är något att vara lycklig över!

Sedan finns ju förstås Ikea i Helsingborg (elva mil ..) och Göteborg ..(lite längre ..), Älmhult .. (då blir det Småland) och tja, det räcker nog och blir över.

Jag ä l s k a r Ikea.

Ingvar Kamprad är min idol.

Ja, nästan i alla fall.

Köper jag mycket vid mina besök i Mammons Tempel?

Nä. Mest ljus i 50-pack.

Kersti sa...

Det är verkligen något att fundera över, detta med avstånd. jag kan cykla till minst tre stora köpcentra men inte blir man så mycket lyckligare för det.

Tuvstarr sa...

Jaha, IKEA är nåt helt speciellt, även här i Tyskland. Har varit där nyligen och det blev några fina saker för mitt kök och ljus och några typiskt svenska livsmedel, t.ex. glögg och tunnbröd.
Sov gott under ditt nytt duntäcke.
(eller är det kanske för Vira?)

Anonym sa...

Elisabet:
Det var nog 15 år sedan jag senast gjorde ett besök på IKEA i Sundsvall. Är inte så värst imponerad av köpcentrum.

Kersti:
Håller med dig, tror inte heller man blir lyckligare av en massa affärer i närheten.

Tuvstarr:
Jo då, täcket blev godkänt av Vira som genast upptäckte vad gosigt täcket är.

/gunnar i vaplan/