lördag 29 augusti 2009

Rädisknopp...

Dax för skörd... sex liter knopp blev det.
Recept:
1 liter knopp
2 Kaffekoppar socker (3 dl )
3 dl utspädd ättika
1/2 msk nejlikspik
Socker, ättika och nejlikspik kokas till en lag.
Knoppen förvälls 20 minuter. Spolas av i kallt vatten.
Den heta lagen slås över. Får st ett dygn.
Silas och lagen kokas igen som därefter slås över knopen och hälles på burkar.
Resultatet: Tio härliga burkar :-)
Fantastiskt gott till kött eller hamburgare.

4 kommentarer:

Mian sa...

... och jag kom till slut på vad det var i burken.... då vi var på bloggträff i Steninge
Åh så trevligt vi hade det, den där helgen i maj!

Annela sa...

...Och vad goda de var. Det kan jag intyga!!

Elisabet. sa...

Ja, jättegoda var dom .., lite söt-syrliga så där ..-)

Vi såg just rädisknoppar i mängder hos pv:s mamma, som inte orkat ta hand om sina rädisor.

Mirjam sa...

Äntligen hitta jag hit och ett recept på rädisknopp. En fråga dock. Går det att lägga in vilken sort rädisa som helst?